Doua acțiuni cu dividende subevaluate de cumpărat în februarie

Deși Dow Jones Industrial Average (DJIA) a depășit S&P 500 și Nasdaq până acum în 2022, unele dintre componentele sale sunt prea ieftine pentru a fi ignorate. Sigur, Caterpillar (NYSE:CAT) și 3M Company (NYSE:MMM) au unități de afaceri ciclice în care performanțele pot să scadă. Dar, ambele companii au, de asemenea, reputația de mai multe decenii de a plăti dividende din ce în ce mai mari în fiecare an.

Caterpillar este o achiziție buna în ciuda problemelor persistente

CAT

Caterpillar a raportat săptămâna trecută veniturile din trimestrul IV și din anul 2021. Veniturile din T4 au fost de 13,1 miliarde de dolari, față de 12,6 miliarde de dolari așteptate, iar câștigul pe acțiune ajustat (EPS) a fost de 2,69 de dolari față de 2,27 de dolari așteptați. În ciuda depășirii așteptărilor, acțiunile Caterpillar au scăzut cu 5% . Pentru context, acțiunile Caterpillar au avut performanțe bune în raport cu piața care se îndreapta către câștiguri. Compania a discutat, de asemenea, problemele curente ale lanțului de aprovizionare și încetinirea vânzărilor de construcții de pe a doua piață ca mărime al companiei  Caterpillar (China), ca două preocupări care ar putea afecta performanța sa în 2022.

 

Caterpillar merită mult credit pentru că a postat 11,83 USD în câștiguri pe acțiune diluată pe tot anul, care este cel mai mare din istoria companiei. A atins această etapă, în ciuda faptului că a generat mai puține venituri decât în ​​2019.

 

Cheltuielile de capital mai mari au influențat fluxul său de numerar liber (FCF). Dar Caterpillar a reușit să genereze FCF de 4,73 miliarde de dolari, ceea ce a fost mai mult decât dublu față de 2,3 miliarde de dolari pe care i-a plătit în dividende și aproape suficient pentru a acoperi atât plata dividendelor, cât și cele 2,7 miliarde de dolari pe care le-a răscumpărat în cursul anului.

Caterpillar arată o profitabilitate impresionantă, în ciuda provocărilor economice globale în curs. Prețurile ridicate ale petrolului și gazului și cererea de materii prime oferă o perspectivă pozitivă pentru segmentele sale de petrol și gaze și minerit. Având în vedere FCF puternic, raportul dintre preț și câștiguri atractiv (P/E) de doar 16,8 și randamentul său de dividende de 2,2%, Caterpillar arată ca o acțiune de dividend grozava de cumpărat acum.

CAT grafic

Anul record al 3M trece neobservat

La fel ca Caterpillar, 3M a raportat câștiguri săptămâna trecută. Wall Street nu i-a plăcut ceea ce a văzut, iar prețurile acțiunilor 3M au atins vineri un nou minim de 52 de săptămâni. 3M rămâne unul dintre acțiunile cu cele mai proaste performanțe din DJIA. De fapt, acțiunile 3M nu au participat la câștigul pieței. Prețul acțiunilor sale este de fapt mai mic decât era acum cinci ani. Singurul motiv pentru care a produs un randament total pozitiv se datorează dividendului său.

Cu toate acestea, performanța scăzută a 3M ar putea reprezenta o oportunitate de cumpărare. Compania tocmai a raportat venituri record, venit net și câștig pe acțiune diluată de 10,12 USD, ceea ce îi oferă un raport P/E de doar 16,1. La fel ca Caterpillar, a generat mult mai mult FCF decât era necesar pentru a-și finanța dividendul. Conducerea a decis să nu ofere îndrumări detaliate pentru întregul an, alegând în schimb să salveze acele informații pentru raportul  companiei din 14 februarie pentru investitori. Cu toate acestea, segmentele de afaceri ale 3M ar trebui să funcționeze bine, deoarece economia continuă să revină.

3M logo

Cel mai mare steag roșu pentru 3M și, într-adevăr, cheia a ceea ce a reținut actiunile din crestere   de ani de zile, a fost incapacitatea de a crește marjele în fața presiunilor mai mari ale costurilor și a creșterii veniturilor cu o singură cifră. Inflația adaugă și mai multă presiune asupra marjelor.

 

Aceste preocupări contează cu siguranță. Dar, probabil, au fost deja incluse în prețul acțiunilor. O imagine valorează 1.000 de cuvinte, iar acest grafic arată cu adevărat de ce 3M este o achiziție bună acum.

3M dividend

O creștere de 12% a veniturilor și o creștere de 22% a venitului net în cinci ani nu sunt grozave, asta până când îți dai seama că actiunea a scăzut cu 8% în ultimii cinci ani. De asemenea, dividendul este mult mai mare acum. De fapt, 3M are un randament al dividendelor de 3,5%, ca să nu mai vorbim că este un Dividend King. Un Dividend King este o componentă S&P 500 care și-a majorat dividendele timp de cel puțin 50 de ani consecutiv. În schimb, un Aristocrat de dividende precum Caterpillar este o componentă a S&P 500 care și-a majorat dividendele timp de cel puțin 25 de ani consecutiv.

Adăugați totul și aveți un gigant industrial lider în industrie, care este pur și simplu prea ieftin pentru a fi lăsat deoparte.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *