5 dintre cele mai bune ETF-uri cu dividende de cumpărat pentru un portofoliu diversificat

dividende

Sunteți un investitor care doreste sa nu se implice activ in portofoliu ? Aceste 5 ETF-uri de dividende oferă o varietate de strategii de generare de numerar pe termen lung.

Activele din fondurile tranzacționate la bursă (ETF) axate pe dividende din SUA au crescut exponențial în ultimul deceniu. În 2009, ETF-urile de dividende ale Americii dețineau colectiv mai puțin de 20 de miliarde de dolari. Până în septembrie 2021, activele ETF-urilor cu dividende s-au ridicat la aproape 300 de miliarde de dolari.

Dacă vă aflați în această tabără de investitori care nu se implica active in administrarea portofoliului , iată 5 dintre cele mai bune ETF-uri de dividende de cumpărat și de păstrat pe termen lung. Mai multe sunt dedicate în mod special dividendelor, în timp ce altele dețin pur și simplu acțiuni de dividende ca rezultat indirect al strategiei lor. Dar aceasta este o colecție de ETF-uri cu dividende care sunt diversificate după geografie, stil, dimensiune, sector și multe altele și, astfel, pot fi deținute ca grup sau individual, în funcție de preferințele dvs., toleranța la risc și orizontul de investiție.

Vanguard Dividend Appreciation ETF (VIG)

VIG

Tip: Large-cap blend

Active gestionate: 63,0 miliarde USD

Randamentul dividendelor: 1,5%

Cheltuieli: 0,06% sau 6 USD anual pentru o investiție de 10.000 USD

Vanguard Dividend Appreciation ETF (VIG, 160,18 USD) urmărește performanța indicelui S&P U.S. Dividend Growers, o colecție de acțiuni din SUA care au crescut dividendele anual în ultimii 10 ani. Indicele a înlocuit Nasdaq U.S. Dividend Achievers Select Index ca punct de referință țintă al VIG în al treilea trimestru al anului 2021.

 

Indicele S&P are o regulă anuală de excludere prin care primele 25% companii eligibile clasate cel mai bine sunt eliminate din indice. În plus, S&P va elimina primele 15% din randamentul dividendelor din indice pentru a evita rotația excesivă al actiunilor . În cele din urmă, nicio acțiune nu poate reprezenta mai mult de 4% din indice.

 

Deși ar putea părea că ETF-ul se schimbă, în realitate, Vanguard face o mișcare pentru ca VIG să-și îndeplinească mai îndeaproape obiectivele de investiții legate de indexarea dividendelor.

 

Vanguard Dividend Appreciation este unul dintre cele mai bune ETF-uri mai mari axate pe dividende disponibile.

„VIG investește într-un portofoliu bine diversificat de companii de înaltă calitate care oferă randament curent al dividendelor, precum și o creștere potențială a dividendelor. Participațiile VIG au crescut dividendele cu peste 7% în ultimii trei ani și includ companii cu fluxuri de numerar puternice, bilanţuri solide şi modele de afaceri durabile”, spune el.

 

Principalele acțiuni includ Microsoft (MSFT), Walmart (WMT), JPMorgan Chase (JPM), Procter & Gamble (PG) și UnitedHealth Group (UNH).

„VIG este bine diversificat la nivel de sector, oferind un portofoliu mult mai echilibrat decât iShares Select Dividend ETF (DVY) sau SPDR S&P Dividend ETF (SDY)”

Fidelity MSCI Real Estate ETF(FREL)

FREL

Tip: Sector (Imobiliare)

Active gestionate: 2,0 miliarde USD

Randamentul dividendelor: 2,8%

Cheltuieli: 0,09%

Trusturile de investiții imobiliare (REIT) s-au descurcat bine de la criza financiară globală datorită ratelor scăzute ale dobânzilor și unui ritm rezonabil de dezvoltare imobiliară. Acest lucru a oferit proprietarilor o combinație plăcută de chirie crescută, rate solide de ocupare și evaluări în creștere ale proprietăților.

 

COVID-19 a încetinit diferite părți ale industriei. Imobiliarele comerciale și de birouri, de exemplu, s-au luptat puternic datorită comenzilor de blocare și închiderilor voluntare. Cu toate acestea, recesiunea a fost scurtă, iar sectorul imobiliar a revenit brusc în 2021.

 

ETF-ul Fidelity MSCI Real Estate Index (FREL, 31,75 USD) oferă o mare varietate de proprietăți. În 2020, fondul a făcut un pas înapoi, generând un randament total de 4,9% pe an. Dar în 2021, FREL a fost unul dintre cele mai bune ETF-uri de dividende pe care le deține. Până în prezent, are un randament total de 27%, considerabil mai mare decât câștigul de 18,7% pentru S&P 500.

Ca rezultat al acestei performanțe puternice, investitorii cu venituri ar putea să nu fie la fel de dornici să cumpere în acest joc imobiliar ca acum un an. Dar, pe de altă parte, randamentul dividendelor este încă mai mult decât dublu față de indicele mai larg.

 

FREL urmărește performanța indicelui imobiliar MSCI USA IMI, o colecție de peste 160 de acțiuni imobiliare. Principalele exploatații includ acțiunile de infrastructură de telecomunicații American Tower (AMT), logistica REIT Prologis (PLD) și centrele de date imobiliare Play Digital Realty Trust (DLR).

 

Acest fond Fidelity, prietenos cu dividendele, percepe, de asemenea, 0,09%, mult mai ieftin decât costul mediu al clasei de active. În ultimii cinci ani, randamentul său mediu anual de 9,8% a fost cu 1,4 puncte procentuale mai bun decât comparatorii săi.

 

Dacă sunteți în căutarea unui mod ieftin de a deține imobiliare, FREL este o alegere buna.

iShares Russell 1000 Growth ETF(IWF)

IWF

Tip: Large-cap growth

Active gestionate: 74,9 miliarde USD

Randamentul dividendelor: 0,5%

Cheltuieli: 0,19%

ETF-ul iShares Russell 1000 Growth (IWF, 288,27 USD) nu este, categoric vorbind, un fond de dividende. Dar este inclus în această listă de ETF-uri cu dividende, deoarece adaugă o parte esențială a oricărui portofoliu echilibrat – creșterea – oferind în același timp cel puțin un venit.

 

IWF este unul dintre cele mai mari 15 ETF-uri din SUA în funcție de activele gestionate. Acesta urmărește performanța indicelui de creștere Russell 1000 – un subset al Russell 1000, care conține o mie dintre cele mai mari companii de pe piețele din SUA. Mai simplu spus, acestea sunt companii despre care se așteaptă să crească la o rată peste medie în raport cu piața.

 

Cele 496 de acțiuni ale IWF sunt încărcate în mod nesurprinzător cu acțiuni tehnologice, care reprezintă aproape 45% din active. De asemenea, acordă ponderi de două cifre actiunilor de comunicare , cu 9% in actiuni  medicale. Câteva alte sectoare, inclusiv produsele de consum de bază, au ponderi mai mici de 5%.

Detine, de asemenea, , Apple, Microsoft, Amazon.com (AMZN), Google Alphabet (GOOGL) și Facebook (FB) reprezentând singure mai mult de o treime din greutatea fondului.

 

Însă ponderea IWF contribuie la (și este, de asemenea, rezultatul) depășirii sale față de ETF-ul Russell 1000 Value și echivalentul mixt Russell 1000 ETF. IWF a avut o rentabilitate anuală de 19,7% în ultimul deceniu, față de 16,7% pentru ETF-ul iShares Russell 1000 (IWB) și 13,3% pentru omologul său acțiuni de valoare.

 

Între timp, câteva dintre participațiile mai mari ale IWF se laudă cu o creștere notabilă a dividendelor, inclusiv Visa, Home Depot și chiar Apple.

Vanguard FTSE Developed Markets ETF(VEA)
VEA

Tip: Foreign large-cap blend

Active gestionate: 103,6 miliarde USD

Randamentul dividendelor: 2,4%

Cheltuieli: 0,05%

ETF-ul Vanguard FTSE Developed Markets (VEA, 52,70 USD) este un alt ETF-uri de dividende prezentate aici, pe care îl puteți accesa pentru a vă expune la acțiuni internaționale.

 

Acest fond urmărește indicele FTSE Developed All Cap ex US, care investește în mii de acțiuni de pe 24 de piețe dezvoltate, inclusiv Canada, țări europene și țări din regiunea Pacificului. VEA în sine deține aproximativ 4.048 de acțiuni, dintre care primele 10 reprezintă aproximativ 10% din totalul activelor nete – cu siguranță mare în comparație cu restul deținerilor sale, dar o concentrație foarte slabă în general.

 

Deși în prospect se precizează că ETF-ul investește în companii de toate dimensiunile, este considerat un fond mixt străin cu capitalizare mare. Valoarea medie a pieței este de 36,5 miliarde de dolari, cu capitalizări mari reprezentând mai mult de trei sferturi din portofoliu; capitalurile mici reprezintă doar 3,6% din active. Principalele acțiuni includ Samsung Electronics, Nestle (NSRGY) și ASML Holding (ASML). Această concentrare a plătitorilor de dividende de prim rang oferă fondului un randament de 2,4%, care este mai bun decât ETF-urile de dividende din SUA construite în mod similar.

 

În timp ce 54% din activele VEA sunt dedicate Europei, Japonia este cea mai mare țară cu o pondere de 20,6%. Regatul Unit este singura altă poziție cu două cifre, cu 13% din active.

WisdomTree U.S. SmallCap Dividend Fund(DES)
DES

Tip: Small-cap value

Active gestionate: 1,8 miliarde USD

Randamentul dividendelor: 2,1%

Cheltuieli: 0,38%

Acțiunile cu dividende cu capitalizare mică nu sunt cea mai comună modalitate de a colecta venituri, dar asta nu înseamnă că sunt ineficiente.

 

Fondul de dividende WisdomTree U.S. SmallCap (DES, 31,05 USD) urmărește performanța indicelui de dividende WisdomTree U.S. SmallCap, un indice ponderat fundamental care este compus din cei mai mici plătitori de dividende dintr-un indice WisdomTree mai larg.

 

DES deține aproximativ 580 de acțiuni, iar primele 10 participații ale sale – inclusiv holdingul de țigări și imobiliare Vector Group (VGR) și B&G Foods (BGS), o companie de produse alimentare de marcă – reprezintă doar 13% din ponderea portofoliului. Și în timp ce 26% din fond sunt acțiuni financiare, acesta acordă ponderi mari sectoarelor pe care majoritatea acestor ETF-uri cu dividende nu le-au subliniat: 18% pentru industrie, 10% pentru imobiliare și 9% pentru materiale.

 

Deținerile fondului sunt în medie de aproximativ 1,8 miliarde de dolari în valoare de piață, deși câteva dețineri sunt măsurate în zeci de milioane de dolari. Dar utilizarea ponderării dividendelor de către WisdomTree, în loc de a atribui valoarea portofoliului pur și simplu după dimensiunea companiei, face din DES o investiție atât de atractivă.

 

Ponderea fiecărei acțiuni individuale se calculează împărțind suma dividendelor sale obișnuite la suma dividendelor obișnuite pentru toate acțiunile din indice. Aceasta înseamnă că dacă aveți două companii cu valori de piață identice, cea care plătește mai multe venituri din dividende ar primi o pondere mai mare și, prin urmare, va avea un efect mai mare asupra performanței DES.

 

Dacă sunteți total dedicat investiției în dividende, abordarea WisdomTree este una interesantă nu numai pentru acțiunile cu capitalizare mică, ci și pentru acțiunile de toate mărimile.

3 thoughts on “5 dintre  cele mai bune ETF-uri cu dividende de cumpărat pentru un portofoliu diversificat”

  1. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s both equally educative and amusing, and let me tell
    you, you have hit the nail on the head. The issue is something
    which not enough people are speaking intelligently about.
    I am very happy I found this during my search for something concerning this.

  2. May I simply say what a relief to uncover somebody that genuinely knows what they are discussing online.

    You certainly know how to bring a problem
    to light and make it important. A lot more people need to read this and understand this side of your story.
    I can’t believe you aren’t more popular since
    you definitely possess the gift.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *